Oepskanker

Het verhaal van Frank

Let the Games begin

juli18

Mijn Olympische spelen beginnen een week eerder dan die van de Nederlandse deelnemers.

Dinsdag 17-07-12: Chemo D-Day (dag 1)
Om 9 uur word ik verwacht op de verpleegafdeling oncologie MCA Alkmaar. Eerst mijn kindjes naar het kdv toe brengen, ik heb een dochtertje van 2,5 en een zoontje van ruim 10 maanden en het gedag zeggen viel me toch even zwaar: slik.
In de auto opweg naar het ziekenhuis zie ik er nog steeds niet tegen op, ik zie het wel.
Aangekomen in het ziekenhuis op de afdeling worden mijn vrouw en ik begroet in een huiskamer setting met niet enkel witte pakken, dat breekt het toch wel, en krijg thee aangeboden.
Na een paar minuutjes krijg ik een plek op een kamer met 3 anderen, deze mensen zijn duidelijk zieker dan ik, althans ze zien er slechter uit!
Ik krijg de mededeling dat er iemand uit een privé kamer zal vertrekken en ik dan die kamer zal krijgen zodra die is schoon gemaakt, kijk, dat is mooi nieuws!
Ik krijg een infuus aangelegd en een zout oplossing wordt aangeprikt, voorspoelen noemen ze dat. Deze zal er met 2,5 uur doorheen zijn gespoeld. Mijn vrouw gaat even naar huis, er is toch niet zoveel wat ze voor me kan doen nu.

De privé kamer is klaar voor me, en ik verhuis mijn spullen: heb een laptop mee zodat ik dit verhaal helemaal kan uitschrijven en skypen met familie en vrienden: WAT EEN UITVINDING!
Wifi is redelijk snel geregeld en de snelheid is ook wel te doen.

Ik krijg een flinke rits aan pillen voor de bijwerkingen: maagzuur, misselijkheid en nog iets, een oppepper ofzo. Die neem ik in met een glaasje water.

Om half 1 wordt de eerste chemo aangekoppeld, die gaat er in 1 uur doorheen, en dat voel je in je aderen maar dat gevoel is ook weer snel verdwenen. Het is een koud gevoel en het doet geen pijn.
Die zak ETOPOSIDE is er dan ook zo doorheen, en ik voel me nog top! Dan gaat de zak CISPLATINE er aan, deze zal er 4 uur over doen, ook hier merk ik niks van totdat…. mijn eten mijn kamer opkomt.
BLERGH het slaat in 1 keer om, doodmisselijk word ik, maar kotsen doe ik niet. Ik vraag om een pilletje tegen de misselijkheid en deze werkt dan ook al binnen een half uur!
Maar lekker voelen doe ik me niet, mijn buik is opgezet (ok dat was deze al) en het voelt niet fijn.
Ik voel me ongelukkig en toch wel wat emotioneel.
Vooral wanner mijn moeder en Guus vertrekken van hun bezoek, dan lig je daar weer alleen.. maar de pillen gaan nog beter hun werk doen en ik pak mijn laptop er weer bij.
Ik heb de beste broer ter wereld eigenlijk continu op de Skype online staan, en ik word langzaam steeds moeier en moeier, dan zeg ik Daan, ik ga slapen. En weg was ik!

Die nacht word ik wild op geschrikt door een zuster, niet 1 die in een wulps pakje me even wakker…juist.. maar 1 die mijn infuus komt wisselen, er moet weer een nieuwe zoutoplossing aangekoppeld worden.
Lang ben ik niet wakker, ik ben te moe.

7 Comments to

“Let the Games begin”

 1. Avatar juli 18th, 2012 at 16:19 wim Says:

  Mooi verhaal over een klote onderwerp…
  Sterkte man


 2. Avatar juli 18th, 2012 at 18:00 Pieter & Mila Says:

  He topper, goed van je om de boel van je af te schrijven. Als supporters lezen en leven we met je mee jongen. Hopelijk ben je nog vol motivatie na de eerste dagen, maar daar twijfel ik niet aan.

  Hou je taai!

  Gr. Pieter en een dikke knuffel van Mila


 3. Avatar juli 18th, 2012 at 18:41 Stefanie Says:

  Wauw, mooie site. fijn om je verhaal te lezen. Het is natuurlijk geen fijn verhaal, maar wel goed verteld. Bikkel!! Zet hem op:). Dikke kus


 4. Avatar juli 18th, 2012 at 19:08 Stefan Schuiling Says:

  Ik heb je complete blog gelezen en zal deze dan ook zeker in de gaten houden!

  Wens je alle sterkte toe en hoop voor je dat je zo snel mogelijk en met zo min mogelijk bijwerkingen de BEP kuur doorstaat!

  Groet

  Stefan (Yamy_Daffy)


 5. Avatar juli 18th, 2012 at 20:19 Petra Says:

  Beste Frank,Wij kennen elkaar niet, maar ik heb met Anke in weesp samen gewerkt.
  Ik wil jou en jullie veel sterkte wensen in deze heftige strijd.
  Groet Petra


 6. Avatar juli 19th, 2012 at 09:03 Connie Says:

  Sterkte toegewenst !!
  Ik ben een collega van je moeder.


 7. Avatar juli 20th, 2012 at 22:58 zweitse en francien van der woude Says:

  frank heel veel sterkte en blijf positief denken, groeten aan anke en de kinderen, we denken aan je.


Email will not be published

Website example

Your Comment: