Oepskanker

Het verhaal van Frank

Controles deel 1

januari18

1e Controle CT SCAN:

3 december de uitslag van het bloed en de CT scan, beide waren goed :)
CT-Scan vind ik nog steeds irritant, die contrastvloeistof via infuus doet je echt voelen alsof je je pendek vol schijt en je er niks tegen kan doen.

2e controle CT SCAN:
Februari 2012, uit bloed onderzoek bleek mijn LDH weer te hoog, 440 om precies te zijn, ik heb enkel een long foto gehad waar niks op te zien was maar vanwegde de hoge LDH waarde
is er besloten een extra CT scan te maken.

Maart 2012: Extra CT Scan resultaat.
Er is een vergrote lymf gevonden bij mijn grote bloedbanen, net onder het middenrif onder het borstbeen.
De vergroting is 1,4 cm terwijl nominaal onder de 1 is. De afspraak is om nog een keer bloed te gaan prikken om te bekijken of er een groei in waarde LDH inzit.

Maart 2012: Extra Bloedprikken resultaat:
Na nog een keer bloed geprikt te hebben en hopend op een betere uitslag ga je het je toch afvragen is het mogelijk om met enkel positieve energie die shit te beinvloeden?
Of het zo is weet ik niet maar de uitkomst is opmerkelijk! Mijn bloedwaarde LDH is gedaald naar 210, wat binnen de marge valt van het normale. Kan ook zijn dat ik een ontsteking heb gehad, LDH is namelijk erg A-specifiek.
Mijn oncoloog heeft ondertussen een second opinion aangevraagd bij het VU, deze geven als behandeling ook chemo aan, van het type BEP 3x.

Dan ga je dus naar het ziekenhuis in de veronderstelling dat je te horen krijgt dat je die maandag de kuur gaat starten…..maar niets is minder waar.
De oncoloog begint…’ja de vergrote lymf op de ct en de hoge LDH van 440 duiden toch wel op wat we een uitzaaiing noemen’….zei hij 440? Jazeker!
Ik zeg ‘nou dan heb je oude data want de laatste LDH waarde bedroeg 210′.
‘Oh…echt waar? Ik pak het er even bij’… SERIEUS?  Je pakt het er even bij? Ik zit niet op een Mavo dokters afdeling mag ik hopen? ‘Ohjaaa ik zie het’, vervolgt hij.
‘Hey dat is gek! Ik ga het even overleggen met mijn collega’.
Na 10 minuten komt hij weer terug, en heeft met zijn collega besloten nog een CT scan te doen.

April 2012: Extra CT scan 2
De scan resultaten waren opmerkelijk, de lymf was van 1.4cm gekrompen naar 1.2 cm, en geen groei is geen behandeling :) Joechei!

Mei 2012: Feestje te vieren.
Omdat alles er weer goed uitziet boeken we een vakantie, een Mooie Villa met privé zwembad in de L’oret Blau Spanje. Met de 2 kinderen en opa en oma op vakantie. Dat wordt genieten toch?
We nemen er toch maar een anuleringverzekering bij, gewoon voor de zekerheid.
Ondertussen ben ik me lekker druk aan het maken om het uitzoeken van een nieuwe auto van de zaak, de leuke dingen voor een man zeg maar :) wordt het de Skoda Superb, een Hyundai i40, een bijtellings knaller als een Megane of toch een Focus.

One Comment to

“Controles deel 1”

  1. Avatar september 10th, 2012 at 20:46 Koen Bart Says:

    Zet hem op! Liefs Koen, Ellen en Fenne


Email will not be published

Website example

Your Comment: