Oepskanker

Het verhaal van Frank

Chemo Dag 2 – The cocktail.

juli19

Woensdag 18-07-12:

Als ik wakker word ben ik weer zo sterk als een OS! Ik heb nergens meer last van eigenlijk. Niet misselijk en erg goed geslapen.
Ben in de nacht 1x wakker geworden van de nacht zuster die mijn zak zoutoplossing komt wisselen, maar ik tuk zo weer verder.
Om 0630 word ik gewekt, potje pillen zijn weer aanwezig: tegen misselijkheid, tegen maagzuur en een oppepper oid, ook vraag ik om paracetamol want heb dik door m’n mond lopen hijgen en er een dikke pijn in m’n kop aan overgehouden.

Ik voel me goed maar honger heb ik nog steeds niet, ik neem een kwarkje, een thee en een plakje ontbijtkoek.
Die smaken me wel goed overigens.
Tijd voor een eerste douche beurt…. Hallo, is er een knappe zuster die mij uit mijn shirt kan helpen? Mijn vraag is snel beantwoord, maar ze is eerder schattig ;)
Die zak zoutoplossing moet van de haak af en dan door je mouw en weer in de haak. Douchen is onhandig en ik verlang per direct naar het ontkoppelt zijn van het infuus.
Maar frisheid is ook wat waard :), oksel fris!
Op bed duurt het niet lang of mijn gezinnetje is er :) er komt een wagentje binnen en ik denk eerst dat het een rollator is van een verdwaald oudje maar het is de wagen met m’n dibbes erin.
Ventje is weer goed gemutst zoals altijd en ik heb ‘m zo in m’n armen, HEERLIJK. Benthe is ook vrolijk want papa is in het ZIEKENHUIS. Ze denkt nog steeds, aan de toon te horen, dat het een soort Ballorig is.
We gaan even na een kopje thee naar beneden, dan mag Benthe daar een ijsje, zodat het daadwerkelijk geen nare plek is.
Terwijl mama een ijsje haalt ga ik Silvijn een fruitpotje geven, die schrokt hij zo naar binnen. Hij maakt er een spelletje van om de lepel in zijn mond te houden door er hard op te bijten.
Na een half uurtje is het alweer tijd voor afscheid, Sil te bed enz… het is weer vervelend maar ik voel me goed. Niet misselijk, niks!

De zoutoplossing duurt echter wel een lange tijd en ik krijg om kwart voor 2 dan ook pas de eerste zak chemo.
Wel mooie tijd om te starten met het kijken van de Tour de France, maar het duurt niet lang todat ik slaap val…maar ook dat duurt niet lang want de Etoposide zit er met een uur in.
Het is dan de beurt aan Cisplatine, deze is om 1500 aangekoppeld. Ik voel me overigens naast een beetje moe nog steeds top, ik doe een loopje en heb een gesprek met iemand uit Waarland.
Een man met levenservaring en een heerlijke babbel! Is wel fijn om te hebben ook want er zijn er veel niet zo monter.

Ik zit nog wat in bed, een beetje Skypen, beetje manga lezen, beetje tour :) en het is zo etenstijd, de dag ervoor werd ik goed beroerd toen ik ‘t eten rook, maar ook dat gaat nu goed.
Spaghetti Bolognese, maar lekker?? Nee, mijn pasta is 10x beter :)

Onderweg naar de wc spreek ik een groepje mensen, en het is al snel duidelijk waarom je de deur dicht doet. Allemaal mensen die al opgegeven zijn of al langer leven dan ze hadden gemoeten.
Huilende mensen die uit kamers lopen, BAH BAH BAH! En dan moet je jouw prognose vertellen…eeehh ja ik word beter.

Om half 7 is het tijd voor een naar middeltje genaamd Bleomycine, het schijnt dat je je er grieperig van gaat voelen en ik krijg dan ook 2 paracetamol om te gebruiken.
Werkelijk, ik merk er niks van! Na een half uurtje zit dat er in en krijg ik weer zoutoplossing.
Ik weeg teveel, oftewel ik PIS te weinig, ik krijg een plasmiddel toegediend via het infuus: HOWLY COW als een beer met 3 lullen wat moet ik zeiken! Elke 15 minuten is het raak!
Maargoed beter nu dan ‘s nachts.
De avond is ook lekker, Mijn Vrouw komt langs en blijft even wat langer, ik heb een privé kamer dus geen overlast, even lekker bij elkaar zitten.
Als mijn vrouw weggaat, start er net een film op tv die kijk ik af, en merk dat ik moe ben.
De 2e weging om 11 uur is goed, en ik kan lekker gaan slapen..naja lekker?
Ik lig te woelen en kan slecht in slaap komen. Als ik dan eindelijk slaap, word ik om half 2 wakker door de nacht zuster die de zoutoplossing komt bekijken.
Die kan nog even! Maargoed nu ik toch wakker ben voel ik dat ik naar de wc moet.
In slaap komen is dan weer een drama, ik speel een paar potjes Rumble en lees m’n whatsappjes nog even.
Uiteindelijk val ik weer in slaap ZZzZzZ

6 Comments to

“Chemo Dag 2 – The cocktail.”

 1. Avatar juli 19th, 2012 at 12:02 An Says:

  Hej Frank,
  Met een glimlach je verslag gelezen. De enige manier waarop je het kunt: met humor, wat je ook te gaan hebt.
  Bijzonder hoe je het doet :)
  Petje af, hele dikke knuffel en heel veel xxxx


 2. Avatar juli 19th, 2012 at 13:02 Anita Says:

  Hoi Frank,

  Ik kwam hier terecht via een blog van jouw vrouw op een andere site. Ik heb je blogs gelezen en ik moet zeggen dat ik, ondanks dat ik het vreselijk vind wat er allemaal gaande is, toch een lach op mijn gezicht kreeg, je schijft leuk, heel knap! Ik blijf je verhalen volgen.
  Sterkte!

  Groet,
  Anita


 3. Avatar juli 19th, 2012 at 18:46 Stefan Schuiling Says:

  Mooi om te lezen dat je het goed opneemt allemaal!
  Hopelijk gaat de rest ook allemaal goed zonder al te veel bijwerkingen.

  Sterkte!


 4. Avatar juli 19th, 2012 at 20:28 Madelon Says:

  Hey Frank, goed bezig! Wat fijn dat de bijwerkingen meevallen. Keep up the spirit! Dikke kus voor jou en Anke. Ook voor haar een motherf*cking journey!


 5. Avatar juli 19th, 2012 at 21:11 Pieter & Angeline & Mila Says:

  Nog even volhouden Frank, dan kun je lekker naar huis met je geweldige gezin! Goed om te zien dat je krachtig, humoristisch en optimistisch bent. Mooi stuk!

  X van ons


 6. Avatar juli 20th, 2012 at 09:50 Ashley Says:

  Knap dat je het zo kan opschrijven en ik hoop dat dit ook bijdraagt aan het verwerkingsproces. Ik blijf je volgen en keihard voor je duimen. Go get them tiger!! Kus Ash


Email will not be published

Website example

Your Comment: