Oepskanker

Het verhaal van Frank

BAM!

juli18

Juli 2012: Controle CT scan en bloed onderzoek.
Binnenkomend in de kamer van de oncoloog had ik al door hoe laat het was, ‘NJOUW ga maar zitten’, was het, die toon zei alles.
Jawel de LDH is weer gestegen naar 260 en op de CT scan blijkt dat de lymf 2.4 cm is op het dikste gedeelte en 2.1 op het dunste.
A.s. week direct beginnen met chemo is het devies..

Tranen zijn er van mijn vrouw, maar ik ben kalm, want wat is het nou? Ik heb er veel over gehoord maar nooit meegemaakt van dichtbij, dus wellicht loop ik er gewoon doorheen?
Iedereen is heel verdrietig en kijkt me aan alsof ik dood ga, wacht even mensen we hebben nog 90% kans om te genezen hoor!

Opname in het ziekenhuis.

Eerst krijg je een intake, met een dame die je gaat uitlegen wat je allemaal voor bijwerkingen gaat kunnen krijgen en welke middelen voor welk gevoel zorgen.
De manier van praten kan wat mij betreft een stuk beter, als je iemand in een gesprek het idee gaat geven dat ze er geweest zijn en dat het allemaal heeeeeel erg zwaar en moeilijk is wat ze gaan krijgen is een DEMOTIVATION.
Geef de mensen de kracht voor hun behandelingen, overtuig ze van je support en dat iedereen er verschillend op reageert. Pas de toon aan naar iets opgewekter, niet dat timide toontje, BAH!
Enfin, de info is binnen en we kunnen de volgende dag van start.

Voordat die dag zal starten heeft mijn moeder mijn lievelings eten gemaakt wat we gaan eten met de hele familie, opa en oma’s zijn er ook.
Het is een verdrietig gedag zeggen, mijn familie zit er toch echt heel erg mee, wat ook logisch is want die grote sterke vent van 1.94 is nu ziek en we weten niet hoe ik er doorheen wandel.

2 Comments to

“BAM!”

 1. Avatar juli 18th, 2012 at 15:38 Joyce Says:

  Hey Frankie,, wat een herkenbaar verhaal…. bij mij moest een knappe arts in opleiding m’n borsten voelen..lekker genant!! En ik was zelf ook zo klam, gek he, dat je in dit soort situaties soms “de sterkste” kan zijn!? Er komen nog genoeg ellendige emo momenten maar koester idd. voor al de FUN en de momenten wanneer je je wel goed voelt. Heb je een 24-uurs chemo? En hoe vaak? Volhouden… komt goed schatje XX


 2. Avatar juli 18th, 2012 at 17:50 Perry Lukus Says:

  Hey Frank,

  Mooi geschreven.
  Ik wens je en Lisette, heel veel beterschap en kracht toe. Ook familie. Positief blijven. denken aan je/jullie.

  Groetjes Perry (uit zeeland)


Email will not be published

Website example

Your Comment: